user_mobilelogo

Fysiotherapie

Fysiotherapie is er voor het verbeteren van je houding en beweging.
Het helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen.

Intake en behandeling
Bij de eerste afspraak bespreken we wat je lichamelijke klachten zijn. Nadat ik een diagnose heb gesteld, bespreek ik met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wil bereiken. Bij voorkeur plan ik de eerste keer een dubbele afspraak, zodat na de intake meteen de eerste behandeling kan plaats vinden.

Naast Fysiotherapie bied ik de volgende specialisaties:
Oedeemtherapie, Bowen, verschillende Fascie Technieken, Littekenbehandeling, Medical Taping, Chronische pijnbehandeling Traject (zie TRM), Neural Reset Therapie (NRT), Reductie van Stress, gebruik van verschillende Tools zoals de I-Assist, Triggerpoint stick en Cupping.

Manuele Therapie volgens Marsman (MTM)
MTM wil zeggen mobilisaties door zachte manipulaties. Vanuit het onderzoeken van iemands voorkeursbewegingen kan de beperkte beweging worden gemobiliseerd. Het is een driedimensionale mobilisatietechniek waarmee de dynamiek van de wervelkolom en andere gewrichten wordt geoptimaliseerd.

Medical Taping
Het is een elastische katoenen tape die een rek heeft van 30-40%.
Deze eigenschap vergroot de ruimte tussen huid en spieren en dit zorgt weer voor een betere doorbloeding en dus ook voor een sneller herstel.
Te gebruiken voor spierblessures, lymftaping, pijndemping, misselijkheid bij chemo, kneusingen en blauwe plekken, ter ondersteuning van de gewrichtsbanden en tal van andere indicaties.

Coaching
Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in de manier waarop je leeft of de overtuigingen die je hebt in samenhang met je klachten. Zo kun je dingen accepteren of veranderen en soms dichter bij jezelf komen.

Communicatieve Massage (CM)
CM is een therapie die de cliënt uitnodigt tot een beter lichaamsbewustzijn en een actieve zoektocht naar eigen mogelijkheden om invloed te krijgen op de klachten.
Dit kan door middel van aanraking en aandacht. We vragen de cliënt zichzelf onder begeleiding van de therapeut lijfelijke aandacht te geven en zijn lichaam als geheel te voelen.
Dit wordt gedaan met direct manueel contact, maar ook met effleurages en push- en pullbewegingen. De cliënt wordt uitgedaagd om met gerichte aandacht bij zijn lichaam te zijn en bij het contact naar buiten: ons massagecontact.
Het is belangrijk dat er een actieve wisselwerking is tussen therapeut en cliënt.


Samenwerkingsverband met : Fysiotherapie Meeuwsen , Cesartherapie de Lint , Kinderfysiotherapie Lent, Verlies en Verlangen, Fysiotherapie Thermion Lent, De Loods Bemmel, ESENSA , oncologie netwerk nijmegen-noord