user_mobilelogo

Mieke Stapelkamp

Oost en West
Al bijna dertig jaar werk ik als fysiotherapeute, Mieke Stapelkamp veertien jaar in loondienst en
sinds 2003 zelfstandig. Het is mijn passie om eraan bij te dragen dat mensen
zich lichamelijk goed voelen. Ontspannen en energiek, daar ga ik voor.
Ik ben ook een cursusmonster. Ik houd mijn werk leuk en actueel door het
volgen van allerlei opleidingen, cursussen en workshops.
Deze kennis pas ik toe in mijn praktijk. Naast de fysiotherapie werkte ik
jarenlang als acupuncturist. Acupunctuur doe ik niet meer, maar vanuit deze
achtergrond gebruik ik de polsdiagnose in mijn onderzoek, om tot een goede
behandelstrategie te komen.
Ik verbind Oost en West door vanuit beide visies naar het gehele lichaam te kijken.

Terug in balans
Spanningen hopen zich op op bepaalde plekken in je lichaam door repeterende bewegingen. Als er op één plek pijn zit, compenseert het lichaam dat op een plek aan de andere zijde van het lijf. Ik behandel niet alleen de specifieke klacht zoals nekpijn of rugpijn. Ik scan de spieren van het hele lichaam. Van links naar rechts en van onder naar boven of andersom. Alle spieren die ik aan de linkerkant van het lichaam behandel, behandel ik ook aan de rechterkant. Zo herstelt de balans zich en voel je je mentaal en fysiek beter.

Body en Mind
Coaching en advies maken deel uit van mijn werk, omdat ik merk dat het belangrijk is voor cliënten om inzicht te krijgen in zichzelf. Hun eigen leefwijze, manier van bewegen -bijvoorbeeld door het werk- en overtuigingen die te maken kunnen hebben met hun fysieke klachten. De ervaring leert ook dat mensen vaak bij de fysiotherapeut terecht komen in moeilijke tijden. Er gebeurt iets heftigs in hun leven en dat uit zich in hun lichaam. Met pijn geeft het lichaam perfect aan wat het nodig heeft. In mijn praktijk is daar ruim tijd en aandacht voor.

Na de behandeling zeggen cliënten: 'Ik voel me ook rustiger in mijn hoofd. Ik kan er weer tegen aan.' Ze gaan blij de deur weer uit. En als je je goed voelt, kom je met plezier in beweging.